Новини от български домейни

Директория за публикации

ОбучениеУслуги

Английски за деца

Английски за деца от ранна възраст

  1. Езикова среда

Друго условие за успешно изучаване на английски за деца. Психолозите казват, че познанието, присъщо на ранното детство, изчезва само в напреднала възраст с колапса на паметта. Затова карикатурите, аудио записите и компактдисковете на целевия език трябва да бъдат свободно достъпниИдеалният вариант е някой в къщи да говори на английски или това да е баба, бавачка, някой близко стоящ, живият език на нивото на ежедневието се усвоява от само себе си леко и правилно. В това отношение децата от двуезични семейства имат късмет, където мама и татко са носители на различни езици. В този случай родният език за детето ще бъде езикът, който го заобикаля на улицата, в детската градина и т.н. Между другото, какъв език да започнете да изучавате, английски или китайски, няма значение. Основното е подходящата среда и така, че детето да може едновременно не само да говори, но и да чува жива реч на чужд език. Важно е също така от детството да свикне с знаци и изображения на чужди букви.

  1. Интензивността на часовете

Най-малките трябва да се занимават с чужди поне три пъти седмично. Пет години обикновено са достатъчни два пъти седмично. Освен това, ако тригодишните отнемат не повече от 40 минути, по-големите деца – вече 1,5 часа. Ако езикът върви добре, детето харесва родителите „за“, можете да увеличите броя на часовете. Но бъдете внимателни: няма набиване! На първо място, бебето трябва да се интересува. Когато учат чужд тригодишен, те бързо се уморяват, така че добрият учител променя вида си дейност на всеки 7-10 минути. На първия етап задачата е да се потопи детето в езика чрез игри, рими, песни и разговорна реч. Книгите и копирниците се появяват много по-късно, не бягайте пред учителя. Между другото, преди да купите аудио ръководството „Английски с мама“, също е по-добре да се консултирате, защото методите на преподаване са различни.

Различното учене: LONDON School of English, София , Младост 3,бул. Александър Малинов 51; Търговски център Metro City. Тел.: +359 876 566 322