Новини от български домейни

Директория за публикации

Услуги

За предимствата от наемането на сървър

Предимства от наемането на сървър

В допълнение към спестяванията, които възникват поради липсата на значителни капиталови разходи за закупуване на оборудване, могат да се подчертаят следните предимства от наемането на специален сървър:

  • лично използване на машината за специфични задачи с необходимия софтуер;
  • премахване на необходимостта от подбор на квалифициран персонал за поддръжка и ремонт на оборудване;
  • високо ниво на взаимодействие между функционалността на оборудването и иновативните помощни програми;
  • възможността за надграждане на оборудването и степента на мащабиране;
  • гъвкавост при конфигуриране на необходимите параметри от разстояние;
  • стабилност, сигурност и надеждност на хоствания проект на отделен сървър;
  • възможност за дистанционно управление на сървъра в удобно за клиента време от „ръцете“ на служителите на обслужващата организация;
  • плащане само за реално използвани ресурси.

В същото време има една съществена особеност при наемането на специален сървър в сравнение с закупуването на оборудване за собственост. Съвсем условно това може да се нарече недостатък. Особеността е, че клиентът не може произволно самостоятелно да извърши физическата модернизация на оборудването.

Струва си да се мисли за отделен сървър

Когато хостингът престане да издържа натоварването, има нужда от повишена наличност и увеличен капацитет. Такава необходимост може да възникне по време на изпълнението на голям проект. Например, когато организирате популярен онлайн магазин, форум, портал за новини с голямо количество съдържание или голям трафик, когато използването на специален сървър ще увеличи стабилността на страниците и ще ускори зареждането им.

Също така тази услуга е необходима, когато няколко души работят отдалечено с обемни приложения, например в счетоводния отдел на голяма компания или организират поща, когато работят отдалечено с проекти. Наемането на специален сървър е подходящо и за компании, които разработват уебсайтове и често наемат отделни сървъри за поднаем.

В резултат на това бизнес, който започва своята дейност в Интернет, е трудно да измисли по-ефективен начин да получи платформа за развитие на своите уеб проекти с желания резултат.