Новини от български домейни

Директория за публикации

Полезно

Знаете ли кой кардио уред е най-подходящ за Вас?

Ще Ви разкажем за гребния тренажор

Гребен тренажор

Този уред напълно имитира условията на истинско гребане по вода. Класовете на такъв симулатор се считат за особено ефективни: всички мускулни групи са свързани с работа – симбиоза от кардио и силови тренировки.

Предимства:

Повишава издръжливостта на сърдечно-съдовата система.

Максималният брой мускули работи.

Развива издръжливост и сила.

Подобрява гръбначната гъвкавост.

Недостатъци:

Неефективен за отслабване.

Противопоказан за хора с наранявания на гърба.

Тренировка:

Гребният тренажор изисква специални умения, преди да започнете уроците. Най-компетентният ще бъде да се консултирате с учител, който да Ви обучи. По време на първите уроци е достатъчно да отделите 20-40 минути на гребния тренажор с малки паузи между комплексите от упражнения.

Елиптичен тренажор – надежден кардио уред

Елипсоидът е любим на много трениращи. Този универсален симулатор се счита за най-ефективният от кардио групата. Педалите на този велоергометър се движат по елиптичен път, възпроизвеждайки формата на овал.

Предимства:

Ефективен за укрепване на сърдечно-съдовата система.

Насочени ефекти върху мускулите на краката, бедрата и задните части.

Ефективен кардио уред за мускулите на гърдите и ръцете.

Безопасен за стави и гръбначен стълб.

Осигурява тренировка с висока интензивност.

Недостатъците са:

Ефективността на тренировката е по-ниска от бягащата пътека.

Тренировка:

20-минутните часове за тренировка са чудесни за всички, това е времето, необходимо да се затоплят преди обща тренировка. За да отслабнете, през първите 3 месеца на елиптичен треньор трябва да се практикува 3-4 пъти седмично. Обучението трябва да е от 30 минути. Напрежението върху симулатора е 60-70 процента от средната сърдечна честота. Приблизителният брой стъпки в минута е 50.

Успех с тренировките!

Желаем Ви да Ви е полезно и в същото време приятно. На разположение сме, ако желаете, можем да Ви консултираме и да отговорим на Вашите въпроси, за да получите добра представа и за да можете да изберете най-подходящият за Вас уред за трениране. Разгледайте модели и изберете подходящия кардио уред за Вас на Duvlan.fitness