Новини от български домейни

Директория за публикации

Полезно

Как да определим размера на боксовите ръкавици

Как да определим размера на боксовите ръкавици

За да определят техния размер, начинаещите спортисти трябва да измерват обиколката на ръката в областта на кокалчетата.  Увийте ръката на посоченото място с измервателна лента и вземете показанията. Палецът не участва в измерванията, в противен случай резултатът ще бъде изкривен. Получените данни трябва да бъдат сравнени с показанията в таблицата. Какви боксови ръкавици са необходими при трениране и за спаринг?

Тренировъчните ръкавици са от съществено значение за спаринга, за да подобрите техниката си на удряне. Смята се, че ръкавиците с тегло 12-16 унции осигуряват най-голяма безопасност както за нападателя, така и за приемника.

За спаринг се използват тренировъчни модели, които имат допълнителна мека подложка на своята поразителна част. Те ще могат да предпазят спаринг партньора от нараняване. За да изберете правилната опция, трябва да се ръководите от собственото си тегло. Ако телесното тегло е 60-75 кг, оптималният избор на оборудване ще бъде 12-14 унции. А когато теглото надвишава 75 кг, тогава трябва да закупите 14-16 унции.

Ръкавиците от черупки, както подсказва името им, са предназначени да практикуват удари не по истински враг. А по спортно оборудване – най -често круши и макивари. Те са по -леки от конвенционалните аналози и имат плътна подложка. Така че ставите и фалангите не се повреждат в резултат на удари.

Съвети за грижа за боксовите ръкавици

Всеки елемент от спортната форма на боксьор, ако не му обърнете достатъчно внимание, рано или късно ще напомни за себе си от неприятна страна. Така че, по -специално, ръкавиците с течение на времето могат да се превърнат в източник на неприятна миризма и в тях се появяват бактерии, което е изпълнено не само с увреждане на тях, но и с проблеми за кожата. Ето защо всеки начинаещ, който е започнал редовни тренировки в секцията по бокс, трябва да знае основните правила за грижа за спортната си екипировка и необходимостта от боксови ръкавици.