Новини от български домейни

Директория за публикации

ПолезноУслуги

Къде да изхвърлим строителните отпадъци

Законът обяснява къде да хвърлим строителните отпадъци. Категорично е забранено да се прави това в контейнери за твърди отпадъци или на местата, където те стоят. Не само защото можете да получите глоба за неразрешени действия. Трябва да се помни, че къщата и местният район трябва да бъдат чисти и грижата за това се отнася за всички жители.

Изключение може да се направи за малък брой остатъци от тапети или безопасното опаковане на строителни материали. Всичко останало трябва да бъде изхвърлено правилно. В противен случай физическите лица могат да бъдат глобени между 1000 и 2000 рубли. След заплащане на глобата лицето е длъжно да отнесе отпадъците, останали след ремонта, на специално определени сметища. Повторното плащане на неустойка ще бъде повече.

Къде да изхвърлим строителните отпадъци от ремонта на апартамента Ви?

Някои не се страхуват от определения размер на глобата. Трябва обаче да се разбере, че глобата може значително да се увеличи, ако изхвърленият боклук бъде разпознат като нерегламентирано сметище. Освен това купчина строителен боклук в контейнери вече може да се разглежда като сметище. Следователно такова решение е неприемливо.

Необходимо е да помислите къде да извадите строителните отпадъци преди началото на ремонтните дейности. Тяхната степен трябва да бъде адекватно оценена и да се определи приблизително количество от това, което трябва да бъде изнесено. Въз основа на това изберете метод за изхвърляне. Така че, ако трябва да премахнете две или три торби с остатъците от линолеум или тапет, можете да го направите сами. Те са натоварени в багажника на лек автомобил и отнесени. Но когато става въпрос за останките на преградата, е необходим малък камион. А това е допълнителна наемна цена.

Ако желаете специализирана услуга, свързана с извозване на строителен отпадък, моля свържете се с нас: Фирма Лъч 2009, адрес: София, 1700, ж.к. Витоша, бл. 2, вх. 1, ет. 10, ап. 46; телефон: 0878 196428.