Новини от български домейни

Директория за публикации

ПолезноУслуги

Лазерна епилация – кое устройство е най-модерно?

Кое устройство за лазерна епилация е най- прогресивно днес?

Може да се каже, че има несъмнен лидер в областта на лазерна епилация – това е устройството Light Sheer Duet. То изгодно се отличава от други системи за епилация по ефективност, комфорт и безопасност. Той използва технологията на вакуумно усилване, която дърпа кожата близо до диодите.

Тя елиминира хаотичния разход на енергия – лазерният лъч не разсейва топлината по повърхността на кожата. Така се постига низката болезненост на процедурата. И още едно предимство е големият размер на светлинното петно, което означава, че голяма част от кожата може да бъде обработена за кратко време.

*Колко процедури са ви необходими, за да се махнат всичките косми за дълго време?

Индивидуално е, но при повечето хора това става за от 5 до 8 процедури.

Има противопоказания при лазерно обезкосмяване – бременност и кърмене, онкологични заболявания, диабет, активната форма на херпес, кожни лезии в областта на предполагаемата експозиция, свеж тен.

Ако при използване на александритния лазер с висока мощност има възможност за плучаване на изгаряния, то използвайте Light Sheer Duet. Той абсолютно не наранява кожата Ви. Пази я и има страхотен ефект.

*Защо лазерът е противопоказан при прясно придобит тен?

Тен е защитна реакция на кожата срещу слънчевите лъчи. Те повреждат кожата и на повърхнината, и в дълбочината. За това никой не може да гарантира как ще се държи кожата след интензивно излагане на ултравиолетови лъчи. При някои хора тя става по-чувствителна и съществува риск от пигментация на определени зони.

След лазерната процедура се препоръчва прилагането на успокояващ крем Bepanten или Panthenol в продължение на няколко дни, също така можете да използвате специални леки емулсии. Задължително трябва да предпазвате кожата си от ултравиолетово лъчение и да използвате продукти с коефициент на SPF не по-малко от 30.