Новини от български домейни

Директория за публикации

Полезно

Мозъкът е изграден, а не е роден

Мозъкът е изграден, а не роден!

Мозъчните клетки се формират преди раждането, но връзките в мозъка се изграждат през ранното детство. И как се формира те, зависи от взаимодействието на всяко дете със света около него.

Упражнението на мозъка в най-ранна възраст развива и укрепва връзките, които помагат на детето да развие не само невероятни умствени математически способности, но също така се възползва от подобрен фокус, концентрация, мислене с голяма картина и способност да задържа информация.

Какво е ментална аритметика

Менталната аритметика е уникална методология за развитие на интелектуални способности на децата на възраст от 4 до 16 години, основана на системата на устното броене. Обучавайки се по тази методология, детето може да борави с аритметични действия за няколко секунди (събиране, изваждане, умножение, деление, вкореняване на квадрат) по-бързо, отколкото с помощта на калкулатор.

Този уникален метод позволява на интелектуалните и творческите способности на децата да се развиват балансирано. Също им помага да постигнат пълния си интелектуален и творчески потенциал.

Добре известно е, че изучаването на нови неща стимулира мозъчната дейност. Колкото повече даваме на мозъка си тренировка, толкова по-активно работят невроните, които свързват лявото и дясното полукълбо на мозъка. И в резултат това, което някога изглеждаше трудно или дори невъзможно, става просто и разбираемо. Мозъкът е изграден, а не роден!

Изследванията показват, че мозъкът на детето претърпява най-интензивното си развитие на възраст между 4 и 12 години. Уменията, получени в тази възраст, са лесни за овладяване и остават с години и следователно могат да повлияят на бъдещия успех на вашето дете.

Уроците по умствена аритметика не са полезни само за развитието на детето, но също така му предоставят на достъп до множество нови идеи по време на процеса на обучение и предоставят възможност да си създаде нови приятели.

 

В заключение можем да обобщим, че менталната аритметика улеснява:

  • Развитието на взаимодействието между дясната и лявата страна на мозъка.
  • Подобрени академични резултати и креативност.
  • Повишена увереност и самочувствие.
  • Подобрен фокус и концентрация.
  • Разширена способност за изучаване на чужди езици.

Основните предимства на уроците по умствена аритметика са честата употреба на видеоклипове и закачки за мозъка за развиване на вниманието и творчеството на децата и комбинацията от групови и индивидуални упражнения, за да се гарантира, че и двете полукълба на мозъка са напълно стимулирани.

Мозъкът е изграден, а не роден!