Новини от български домейни

Директория за публикации

Полезно

Характеристики на защитното оборудване за ръце – боксовите ръкавици

Отличителна черта на боксовите ръкавици е наличието на следните елементи:

тип закрепване: след поставяне на ръцете те трябва да бъдат здраво фиксирани. Най -удобният начин за закрепване е с велкро, този метод се използва по -често от любители. Основното предимство на това фиксиране е, че боксови ръкавици могат да се закопчават сами, за разлика от връзката, която изисква помощ. Шнурките се използват по -често от професионалисти;

  • подплата, която е предназначена да смекчи силата на удара и да предпази ръката на боксьора от повреда;
  • защита на палеца: специална подложка от плат между палеца и самата ръкавица помага за защита на пръста по време на удари от възможни фрактури и размествания.

Според горните показатели аматьорските и професионалните ръкавици имат свои индивидуални характеристики.

Как да изберем инвентар за дете

Детските боксови ръкавици трябва да тежат между 4 и 6 унции, но най -добрият критерий за избор тук е собственото тегло на малкия боксьор. Когато купувате, трябва да обърнете внимание на пълнежния материал. Най -често като опаковка се използва пяна (пяна).

Младите спортисти се съветват да вземат велкро ръкавици: те могат бързо да се закопчават, седят доста плътно на ръката и не падат. Що се отнася до връзката, тя е по -трудна за използване. Освен това трябва да разберете, че детето не винаги е в състояние да помогне на детето да завърже инвентара си.

Избор на защита в зависимост от възрастта

Боксът е много популярно бойно изкуство и с него се занимават хора от всички възрасти. За всяка възрастова категория размерът на ръкавиците ще бъде различен, затова, за да изберете най -добрия вариант, трябва да се ръководите от следните показатели:

  • 6 унции за деца на възраст от 7 до 10 години;
  • 8 унции за деца от 11 до 13 години, жени с леко тегло;
  • 10 унции за тийнейджърски боксьори, жени със средна физика и леки мъже;
  • 12-18 унции за мъже със средно и тежко тегло.